Puppy blues <3

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Hey Anna, ik denk dat we het allemaal goed bedoelen hoor. Ook de mensen die zich afvragen of een pup op dit moment een goed idee is. Weet je iedereen heeft hiermee zo zijn eigen ervaring. Ik heb zelf een getrainde hulphond die met kinderen heeft gewerkt (nu met pensioen) en het van heel dichtbij mis zien gaan bij iemand in mijn directe omgeving. Die hond is inmiddels terug bij zijn baas maar heeft een half jaar bij mij gewoond toen het tijdelijk niet meer ging. Puppy's opvoeden kost veel energie. Helemaal als je het alleen doet. Het mag niet ten koste gaan van jouw gezondheid. Ik hoop dat je vooral van je pup gaat genieten. Wees niet bang om hulp te vragen als het niet gaat. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

" Voor veel angststoornissen en psychische problemen hoeft een hond ook niet speciaal getraind te zijn; ze hoeven ook niets anders te doen dan te bestaan en hond te zijn.
 
Zoals die angst in groepen; de hond is een bliksemafleider; de aandacht gaat niet vol naar het baasje maar deels naar de hond en als het baasje even niet weet waar te kijken of hoe zich te gedragen dan kunnen ze zelf hun aandacht even op hun hond richten. Problem solved en geen enkele training of opleiding voor nodig.
 
In mijn geval: Een pup moet uit, een pup moet socialiseren, een jonge BC heeft een taak nodig.. dus ik moet eruit; de wereld in. Haar hobby werd mijn hobby en ik kreeg weer een doel en plezier in het leven. Ja, ik heb het getroffen met haar karakter maar ook een meer gematigde hond had me naar buiten gesleurd. Geen training of opleiding voor nodig; ze hoeft alleen maar jonge hond te zijn. "

Ik ben het grotendeels met je eens maar hier moet ik toch even op reageren. 

Er zijn ook puppy's die zeer zeker angst overnemen. Zal heel erg van het karakter van de hond afhangen natuurlijk, maar de herder pup waarmee ik wandelde (toen ik 16 was) nam mijn angst op straat over. Ze begon te blaffen naar mensen omdat zij voelde dat ik angstig was. 
Terwijl als ik ergens in een drukkere straat liep (ja, ironisch genoeg voel ik me dan minder angstig), deed de pup ook gewoon normaal. Zelfde als andere mensen met haar gingen wandelen, dan blafte ze niet naar een tegenligger op het voetpad. Ze reageerde dus puur op mijn angst.  

Dus sommige honden moeten wel gewoon opgeleid worden. Of je moet een pup hebben die zich nergens iets van aantrekt. De Airedale terrier pup waarmee ik wandelde bleef gewoon stabiel als ik 'stress' had. Maar zeker niet elke hond is er zonder opleiding geschikt voor om mensen te kunnen steunen. Een pup moet gewoon voor zover mogelijk is stabiel kunnen opgroeien of ze moet kunnen leren hoe ze met een instabiele persoon om moeten gaan. 
Eens je hond stabiel is kan je veel. De volwassen stabiele Mechelaars waarmee ik gewandeld heb waren voor mij een steun, kon ik gewoon op mijn gemak mee over straat wandelen en ze reageerden ook niet als ik angstig werd wanneer een persoon mij tegemoet kwam op het voetpad, maar sommige gevoelige pups zijn daar absoluut niet geschikt voor als je geen begeleiding krijgt..

honden page profiel Anja Groenen Anja Groenen 3 doggies

Ik begrijp dat het heel moeilijk voor je is.Jou pup voelt jou angsten en reageert zo.Heb je al eens met je huisarts gepraat over je angsten? Ik wel,nu heb ik medicijnen en kom weer overal.Het zou zo jammer zijn,als je hem weg zou moeten doen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Laat ik maar even duidelijk maken wat ik allemaal bij me draag. 
Een sociale angststoornis, perfectionisme en een chronische depressie. Ik heb ook niet zomaar besloten een hond te nemen en ik heb zeker wel voorbereiding gedaan en boeken gelezen en informatie opgezocht. 
Zoals maart dat zegt lijkt het net alsof ik zomaar heb besloten om een hond te nemen. Terwijl ik dit juist met goedkeuring van mijn therapiste doe. En het alles voor mij makkelijker maakt. Inplaats dat ik me opsluit in huis en wegkwijn in mijn kamer heb ik nu een routine, ik kom buiten, en heb iets wat onvoorwaardelijk van me houdt. 
Ik ben lastiger met mensen, dieren ben ik altijd al dol op geweest. En toen mijn vorige hond nog leefde was alles ook veel makkelijker en leuker. 
Dankjewel liz voor je steun, ik ben inderdaad een piekeraar maar er is geen kans dat ik die pup weg ga brengen naar een asiel. Ik ben bereid kapot te gaan voor haar en haar alles te geven. Ik ben dol op haar en ze is super lief. 
Maarja..niet iedereen snapt mensen die het wat moeilijker hebben  "

dapper dat je dit allemaal opschrijft,hp-thumbsup

 

ik weet niet of je iemand bent die zelf graag iets doet aan problemen, zo ja raad ik je Wim Hof ziijn "methode" aan, zo simpel en zo effectiefhp-smile

 

https://www.youtube.com/watch?v=q6XKcsm3dKs

 

 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Ik wil alleen even zeggen wat een heerlijk snoetje heeft ze hp-heart

 

515344.jpg

 

Probeer nog wat slaap te pakken en te genieten van het pupje ze zorgt ervoor dat je lekker buiten komt hp-thumbsup Ik heb heel veel aan me Hond gehad toen ik in de put zat juist omdat ik er wel uit moest vanwegen hem kwam ik weer sneller op het juiste pad.

honden page profiel Anna en FreyaAnna en Freya

honden foto van Anna en Freya

" Ik begrijp dat het heel moeilijk voor je is.Jou pup voelt jou angsten en reageert zo.Heb je al eens met je huisarts gepraat over je angsten? Ik wel,nu heb ik medicijnen en kom weer overal.Het zou zo jammer zijn,als je hem weg zou moeten doen.  "

Hoi anja!

Ik ben in therapie voor de angst en depressie. Het is allemaal nog pril. Ik ga haar niet weg doen hoor! Ze verdient dat niet! Ik moet er gewoon doorheen en doorzetten 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anna, daar ga je echt van houden, wat een mooie pup, nu er even tegenaan, straks zal je zien een maatje voor het leven, als het even tegen zit, gewoon om hulp vragen die dan even op je pup wilt passen......

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik wil alleen even zeggen wat een heerlijk snoetje heeft ze 
 

 
Probeer nog wat slaap te pakken en te genieten van het pupje ze zorgt ervoor dat je lekker buiten komt  Ik heb heel veel aan me Hond gehad toen ik in de put zat juist omdat ik er wel uit moest vanwegen hem kwam ik weer sneller op het juiste pad. "

Wat een schatje! Kan je de problemen waar je tegenaan loopt bespreken met de fokker? 

honden page profiel Anna en FreyaAnna en Freya

honden foto van Anna en Freya

" Wat een schatje! Kan je de problemen waar je tegenaan loopt bespreken met de fokker?  "

Jaa ze is super schattig!

De fokker is heel vriendelijk en helpt vaak met mijn vragen en onzekerheden! innocent

honden page profiel AstridAstrid

honden foto van Astrid

Hallo, mag ik je vragen waarom je voor dat ras gekozen hebt. Het is een ras met veel energie en zal in het 1e jaar alleen maar toenemen. Maar zijn wel heel goed te trainen, op de juiste tijd en leeftijd. Je hebt hem net dus ga vooral genieten ervan.. Spelenderwijs kleine dingen leren zoals zit ect kan gewoon in huis met bv wat brokjes. En vooral positieve aandacht geven ... Geniet vooral van je pup, ze groeien al zo snel hp-thumbsup

honden page profiel BrigitteBrigitte 3 doggies

honden foto van Brigitte

" Hoi anja!

Ik ben in therapie voor de angst en depressie. Het is allemaal nog pril. Ik ga haar niet weg doen hoor! Ze verdient dat niet! Ik moet er gewoon doorheen en doorzetten  "

 



Zo is het meid. Je bent in therapie en je zegt dat je doorzet. Dat gaat je ook lukken. Je weet wat er schort en bent ermee bezig.
Zelfs in een moeilijke periode blijft jouw supperschattig hondje je trouw. Ik ben geen waarzegster maar ik zie een mooie toekomst met jullie samen.
Probeer te genieten van jullie tijd nu en zie vooral zijn schattige gedragingen. Komt goed en vraag hier gerust hulp met de pup.
Wat foto'smaken en hier neerzetten, een fotoreportage maken van je lieverd, de leuke momenten zeker noteren in mijn hondenboekje, korte wandelingen maken in een voor jouw veilige omgeving, ....
Dit zijn maar wat tips, zoals ik al zei; komt goed

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik lees dit topic vanaf begin in stilte mee, maar wil nu toch even reageren. Ik vind namelijk dat je het onwijs goed oppakt allemaal. Echt hp-thumbsup

 

Een pup hebben is voor mij ook met enorme ups en downs gegaan, ook vanwege psychische problemen, maar uiteindelijk is het goed gegaan toen ik, zoals Hannah al eerder zei, al die opvoedregels naast me neer heb gelegd en m’n gevoel ben gaan volgen. Uiteindelijk heb ik meer van m’n hondje geleerd dan hij van mij hp-heart

 

Sterkte, veel plezier, en super goed dat je hulp hebt gezocht voor je problemen. Hier en in therapie. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Wat een leuk hondje Anna.hp-heart

En je houdt er al van. Dat is het belangrijkste. hp-smile

Probeer te lachen met de fratsen die ze uithaalt. Probeer te genieten. De puppy tijd gaat zo voorbij.

Niet teveel spiegelen aan anderen. Het is geen wedstrijd om het snelst alles kunnen. Stap voor stap.  Alles op jullie tempo. Komt goed hoor.hp-thumbsup

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Precies wat Hilde zegt!

 

Verder weet ik nog dat ik destijds een middagdutje deed, samen met mijn pup embarassed

Ik op de bank, voetenbankje ervoor, met kleedje erop. En dan samen slapen, contactliggen. 

 

Hielp mij door de moeilijke momenten heen.

 

En verder de lat niet te hoog leggen. Niet voor je pup maar vooral ook niet voor jezelf!

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vraagjes hondentaal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^